Tutorial : Blockquote Part 5

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera

  Bertemu kembali.. Lama gile2 weh tak buat tuto!.. Rindu lah jugak. hehe ~.~..

LIVE PRVIEW HERE
1. Go to template.
2. Mula2 tekan CTRL+A lepastu CTRL+X lepastu CTRL+V (buat satu persatu)
3. Tekan CTRL+F and search kod blockquote {

blockquote {
background:url(http://3.bp.blogspot.com/-ZWE1oIhbqrk/UF8JStR2k9I/AAAAAAAAGB4/Yzwh6VgQvTM/s1600/TinyLovePink.gif
)repeat;
border-top: 6px double #FF63D6;
border-right: 6px solid #FF63D6;
border-left: 6px solid #FFBFEE;
border-bottom: 6px double #FFBFEE;
padding: 8px;
-webkit-transition: 0.5s;
}
blockquote:hover {
border: 2px solid #FFBFEE;
border-left: 2px solid #FF63D6;
border-bottom: 2px solid #FF63D6;
-webkit-transition: 0.5s;
}
4. Copy kod kat atas dan paste dibawah blockquote {
5. Preview and save :)

ATTENTION! : Kalau ada kod blockquote korang y sebelum ni, tolong padam dulu! kalau tak tak jadi!

Tutorial : Blockquote - Part Four -

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera

  Hye. Lama dah hadifah tak buat tuto pasal blockquote. hihi. :P.. Kali ni, tuto MY OWN CODES. So, JANGAN RE-POST. Harap maklum.
LIVE PREVIEW HERE
Template Designer :
1. Log in dashboard >> Template >> Edit html >> Tick Expand Widget Templates
2. Tekan F3 cari kod .post blockquote {
3. Copy kod yg saya akan bagi dan paste DI BAWAH .post blockquote {  

overflow: auto;
color: #333;
background: #FCFDCC ;
margin: 20px;
padding: 10px 20px 10px 25px;
border: 2px solid rgb(196, 196, 196);
font-size: 15px;
overflow: auto;
box-shadow: 0px 0px 7px rgb(147, 247, 144);
transition: background-color .777s;
-webkit-transition: background-color .777s;
-moz-transition: background-color .777s;
-o-transition: background-color .777s;
-ms-transition: background-color .777s;
}
4. Tekan F3 cari kod .post blockquote:hover  { kalau yg dah ada korang cuma PADAM kod yg sebelum2 ni :3
5. Copy kod yg saya akan bagi dan paste DI BAWAH .post blockquote:hover  {


border: 2px solid rgb(50, 187, 194);
box-shadow: 0px 0px 7px rgb(247, 147, 144);
margin-top: 20px;
overflow: auto;
background: #C7FDD2 ;
color: #333;
display: block;
overflow: auto;
text-decoration: none;
} 
Classic Template/Blogskin :

1. Log in dashboard >> Template >> Edit html
2. Tekan F3 cari kod blockquote {
3. Copy kod yg saya akan bagi dan paste DI BAWAH blockquote {  

overflow: auto;
color: #333;
background: #FCFDCC ;
margin: 20px;
padding: 10px 20px 10px 25px;
border: 2px solid rgb(196, 196, 196);
font-size: 15px;
overflow: auto;
box-shadow: 0px 0px 7px rgb(147, 247, 144);
transition: background-color .777s;
-webkit-transition: background-color .777s;
-moz-transition: background-color .777s;
-o-transition: background-color .777s;
-ms-transition: background-color .777s;
}
4. Tekan F3 cari kod blockquote:hover  { kalau yg dah ada korang cuma PADAM kod yg sebelum2 ni :3
5. Copy kod yg saya akan bagi dan paste DI BAWAH blockquote:hover  {


border: 2px solid rgb(50, 187, 194);
box-shadow: 0px 0px 7px rgb(247, 147, 144);
margin-top: 20px;
overflow: auto;
background: #C7FDD2 ;
color: #333;
display: block;
overflow: auto;
text-decoration: none;
}
Yang lain, korang pepandai lah edit ^^. Bye Assalamualaikum.






Raya 2013 Memories

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera

  Ni second entry untuk bulan 8... Fuh.. Gilo lama tak hupdate blog ni. Edit2. Update entry malas... Asal nak update, x tau nak update ape.. haahaaaa.. Hadifah rasa tak lambat lagi nak update pasai raya ni kan? Maklumlah, saya busy mengalahkan Perdana Menteri :3

  Difah nak update gambar raya je.. Kalau nak type pepanjang rasa malas tahap kuasa 10... So, here some pictures *Tunggang tebalik BI*

RAYA 2013. JUSOH AND HAMIDAH'S FAMILY :)
Kaum kerabat diraja.. (eh2. I mean, sepupu sepapat xD)
cousins
Cucu-cucu atok Jusoh and nenek Hamidah :)
Cousins (rasanya gambar candid ni)
Big Family. Keluarga berkembang. ahaks! xD
  Dengan berakhirnya gambar terakhir di atas, maka berakhirlah entry saya pada hari ini.. Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Mohon maafkan kesilapan saya yang lepas, sekarang dan akan datang.,.. Kemaafan anda amatku hargai :').. Assalamualaikum ^6^..