Rumah Yang Tidak Dimasuki Syaitan

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera


  Bismillahirahmanirrahim, lama gilewrs2 kan aku tak hupdate blog? Well, I'm very2 lazy, busy and bla3. Lewls. Bila dah lama tak menaip, rasa macam, macam, macam xde idea nak update blog. Hrm.. Kat sini hadifah nak share pasal Rumah yang tidak dimasuki syaitan.. So, here is it *Bi tunggang langgang

Rumah yg tidak dimasuki syaitan ialah rumah yang :

1) Penghuninya sentiasa menjaga hak dan kewajipan kepada Allah.

2) Penghuninya sentiasa rukuk dan sujud kepada Allah.

3) Penghuninya sentiasa bersikap jujur dan memenuhi janji.

4) Penghuninya sentiasa menjaga punca pemakanan ( menjaga bab halal)

5) Penghuninya sentiasa menjaga dan menghubungkan silaturahim.

6) Penghuninya sentiasa menjaga adab  dan berbakti kepada kedua orang tua.

7) Penghuninya terdiri dari pasangan yang soleh dan solehah.

8) Penghuninya penuh dengan kecintaan dan ketaatan kepada Allah.

9) Penghuninya tidak melakukan perkara yang haram.

10) Penghuninya tidak melakukan perkara yang bidaah.

11) Penghuninya sentiasa mengamalkan salam.

12) Penghuninya yang sentiasa bermaafan antara satu sama lain.

13) Penghuninya tidak membela binatang yang tidak dibolehkan dalam syarak.

  Semoga pengkongsian ilmu ini memberi manfaat kepada sahabat sekalian… insyaAllah. -sumber-

No comments:

Post a Comment

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)