Tutorial : Blockquote - Part Four -

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera

  Hye. Lama dah hadifah tak buat tuto pasal blockquote. hihi. :P.. Kali ni, tuto MY OWN CODES. So, JANGAN RE-POST. Harap maklum.
LIVE PREVIEW HERE
Template Designer :
1. Log in dashboard >> Template >> Edit html >> Tick Expand Widget Templates
2. Tekan F3 cari kod .post blockquote {
3. Copy kod yg saya akan bagi dan paste DI BAWAH .post blockquote {  

overflow: auto;
color: #333;
background: #FCFDCC ;
margin: 20px;
padding: 10px 20px 10px 25px;
border: 2px solid rgb(196, 196, 196);
font-size: 15px;
overflow: auto;
box-shadow: 0px 0px 7px rgb(147, 247, 144);
transition: background-color .777s;
-webkit-transition: background-color .777s;
-moz-transition: background-color .777s;
-o-transition: background-color .777s;
-ms-transition: background-color .777s;
}
4. Tekan F3 cari kod .post blockquote:hover  { kalau yg dah ada korang cuma PADAM kod yg sebelum2 ni :3
5. Copy kod yg saya akan bagi dan paste DI BAWAH .post blockquote:hover  {


border: 2px solid rgb(50, 187, 194);
box-shadow: 0px 0px 7px rgb(247, 147, 144);
margin-top: 20px;
overflow: auto;
background: #C7FDD2 ;
color: #333;
display: block;
overflow: auto;
text-decoration: none;
} 
Classic Template/Blogskin :

1. Log in dashboard >> Template >> Edit html
2. Tekan F3 cari kod blockquote {
3. Copy kod yg saya akan bagi dan paste DI BAWAH blockquote {  

overflow: auto;
color: #333;
background: #FCFDCC ;
margin: 20px;
padding: 10px 20px 10px 25px;
border: 2px solid rgb(196, 196, 196);
font-size: 15px;
overflow: auto;
box-shadow: 0px 0px 7px rgb(147, 247, 144);
transition: background-color .777s;
-webkit-transition: background-color .777s;
-moz-transition: background-color .777s;
-o-transition: background-color .777s;
-ms-transition: background-color .777s;
}
4. Tekan F3 cari kod blockquote:hover  { kalau yg dah ada korang cuma PADAM kod yg sebelum2 ni :3
5. Copy kod yg saya akan bagi dan paste DI BAWAH blockquote:hover  {


border: 2px solid rgb(50, 187, 194);
box-shadow: 0px 0px 7px rgb(247, 147, 144);
margin-top: 20px;
overflow: auto;
background: #C7FDD2 ;
color: #333;
display: block;
overflow: auto;
text-decoration: none;
}
Yang lain, korang pepandai lah edit ^^. Bye Assalamualaikum.






No comments:

Post a Comment

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)