Tutorial ; Enable Link for Post Title (Blogskin) *WAJIB ADA*

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera

  Hye! Harini hadifah nak bagi tuto untuk korang. Before that. hadifah credit tuto ni dekat Faqihah Husni :).. Ya, hadifah nak share tuto ni bukan apa. Sebab bila setiap kali nak tekan link kat post title tu tak boleh. Kengkadang bengang jugak. lagi2 time nak join Giveaway. Kalau nak backlinkkan ga tu bapak lah susahnya :3.

>> Dashboard, template, tekan F3 cari kod
<$BlogItemTitle$>
>> Dah jumpa? (y). korang copy kod ni pulak

<span class="PostTitle">
<a href="<$BlogItemPermalinkURL$>">
<$BlogItemTitle$></a></span>
>> PADAM kod <$BlogItemTitle$> (kod yg korang cari tadi) dan gantikan kod yg hadifah bagi tu.
>> Preview,takde error save.

  Then, korang try lah tekan jadi ke tidok. Kalau tak jadi tanya lagi sekali ya :).. Oh ya! hadifah lupa nak cakap yg ini ialah AUTOPUBLISH POST

1 comment:

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)