Tutorial : Cbox has Border Mine Version

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera

INI IALAH AUTOPUBLISH POST :)

  LIVE PREVIEW :

  Korang nak jugak cbox macam hadifah tu? Okey. Sebenanya ada ANONYMOUS yg tanya. Hadifah nak buat tuto untuk dio lah ni :3.. *act my friend XP*..

  • Pengguna template designer pergi layout, add a gadget, html/java script
  • Pengguna classic template a.k.a blogskin pergi template, cari tempat yg sesuai untuk paste kod yg difah bagi
Now, copy kod yg hadifah bagi dan paste tempat yg sepatutnya korang paste
<center><div style="border:1px dashed #000; border-radius: 30px 30px;"><center><div><div>KOD CBOX KORANG</center></div></center>

EXTRA :
merah : tebal korang punya border
oren : korang boleh tukar dotted atau ridge atau solid
biru : 'rounded' korang punya border. Kalau korang tambah nombor tu, makin bulat lah korang punya border.
  Okey dah. Paham? Tak faham komen ya. Kalau dah jadi pon komen. Kalau nak private cbox macam hadifah ikut tuto SINI

1 comment:

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)