Makna di sebalik simbol peace!

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera



  Mungkin ramai dah tahu, mungkin ramai yg belum tahu.. Korang mesti selalu kan guna simbol peace nih?Sama ada melalui walpaper,mesej ataupun (hand sign) ketika anda bergambar.Tapi sebelum tu,adakah anda tahu makna di sebalik simbol peace ini? Ok,mari eden bawak korang terjah maksud simbol ini.
   
  • Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi.
  • Tanda atau isyarat "awalnya merupakan sebuah simbol pengikut Syaitan yang digunakan sewaktu upacara permohonan berkah kepada Syaitan
  • Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi)
  • Ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika) dan Stewart Meacham, Co-Chairman dari Reds’ New Mobilisation Committee..
  •  Ia juga menandakan isyarat keputus-asaan dan kematian dari manusia.
  Itu sahaja hadifah bagi. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, tekan SINI *credit kpd dia*

9 comments:

  1. Tak tahu plak makna disebalik simbol peace tu...
    Thanks for sharing it Sis :-)

    ReplyDelete
  2. slalu jugak buat peace ni..niat keamanan.. :) tpi xtaw plak ade mksud

    ReplyDelete
  3. selalu sgt wat macam tu especially tyme tgkp gmbo!!! lepas ni kena biasakan diri utk tinggalkan tabiat tu..tengs sudi share info ni..

    http://sukakartun23.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. owh..baru tahu...thanks sharing :)

    ReplyDelete

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)