Tutorial : Blockquote -Part Two-

Assalamualaikum  ^_^

Hari semalam(tk silap),hadifah ada buat tuto pasal blockquote part one kan? :) hari ni,part two pulak.

Jom mula :)

1. edit html ---> tick expand widget templates----> cari kod ni .post blockquote {


2.Sekarang,copy kod ni
background: pink;
border-left: 15px solid grey;
color: #ffffff;
border-radius: 7px;
padding: 4px;
-webkit-transition: 1.0s;
}
Paste kan kt bawah kod yg korang cri tadi.  Dah? Preview dulu eh? baru lah save :D

Kalau nk buaT hover,korang jgn buat yg atas. Korang ikut je hadifah buat ni.

1.Cari kod .post blockquote {... Korang copy kod ni


background: pink;
border-left: 15px solid grey;
color: #ffffff;
border-radius: 7px;
padding: 4px;
-webkit-transition: 1.0s;
}
.post blockquote:hover {
background: transparent;
border-right: 15px solid pink;
border-left: 0px solid transparent;
padding: 4px;
color: #000000;
-webkit-transition: 1.0s;
}


2 .Dah? Pastte kat bawah kod yg korang cari tadi.. Preview dulu sebelum tu eh? :D.

Note :
ABC - warna background korang
ABC - Korang boleh tukar berapa korang nk.. kalau nombor bertambah,tebal lah.
            Korang juga boleh tukar kepada dashed/dotted.
            Lepastu,warna PINK tu,korang boleh tukar kaler lain jugak :DD
ABC - Korang boleh ubah warna tulisan korang :)

3 comments:

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)