Tutorial : Blockquote -Part One-

Assalamualaikum ^_^

Mlm ni,hadifah nk mengajar mcm mane nk buat blockquote like me :) .. Tk tahu yg mana? yg ni

lalalalala
jom mula :D

1. edit html ---> tick expand widget templates----> cari kod ni .post blockquote { (kalau x de cari yg hampir sama)---> copy koding ni


border-radius: 5px;
padding:5px;
color:black;
-webkit-transition:1s;
background:url('http://i.imgur.com/jczg3.png');
border:3px solid #82CAFA;
}

Dah? :) pastekan kod dibawah kod yg korang cri tadi...

Note :
ABC - Warna Tulisan korang
ABC - Background blockquote korang
ABC - Ketebalan border kat tepi tu.
ABC - Boleh tukar kpd dotted @ dashed
ABC - Warna Border

Kalau nk buat hover blockquote,korang jgn copy yg atas! korang just ikot je ape yg hadifah tunjuk ni

1.Cari kod .post blockquote {

2.Copy kod ni

border-radius: 5px;
padding:5px;
color:black;
-webkit-transition:1s;
background:url('http://i.imgur.com/jczg3.png');
border:3px solid #82CAFA;
}
.post blockquote:hover {
border-radius: 5px;
padding:5px;
color:black;
-webkit-transition:1s;
background:url('http://i.imgur.com/Tmgds.gif');
border:5px solid #FF6699;
text-align:right;
}
 Cara nye sama je mcm hadifah buat kat atas.. tapi,yg right ni korang boleh buat sama ada kanan,kiri,or center

No comments:

Post a Comment

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)