Tutorial - Google Web Fonts

Assalamualaikum ^^!


Actually,kakak ni lama dh tanya mcm mana.. tapi,hadifah tk cek message ni.. hikhok! --". Akak tu dh try banyak kali,tapi tk jadi.. maybe akak tak letak "</link>" hujung tu?.. Okey,cuba try tuto ni semula..

1.klik SINI

2. Cari font ape korang nk,lepastu tkn ADD TO COLLECTION (font hadifah guna short stack)kalau nk senang,cari kat search. contoh :


#klik kalau x jelas

3. Dah tkn ADD TO COLLECTION klik pulak USE

#klik

4. Lepastu,korang scroll ke bawah sikit,korang jumpa yg macam ni


5. Bila dh jumpa,korang biar kejap kod tu, korang pergi edit html kat blog korang,cari kod <head> ..

6. Copy kod yg step 4 tadi,paste kat bawah kod <head> contoh :

<head><link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Short+Stack' rel='stylesheet' type='text/css'></link>

7. Yg MERAH tu, korang kena letak bagi pengguna blogskin,denim dan sewaktu dengan nya. Kalau classic template tak payah .

8. Korang boleh tukar font entry korang dengan nama font yang korang pilih . contoh 

body {
background: url(http://1.bp.blogspot.com/-dQciwSziL14/TwGFw3Bh-mI/AAAAAAAACsQ/MuvEa16fqSI/s320/unakotakpurple.jpg);
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
margin: 0;
padding: 0px;
font: x-small short stack,short stack;
color: #000000;
font-size: 90%;
letter-spacing:1.5px;
}
Tempat lain pon korang boleh tukar jugak.. :3.. bukan hanya dekat atas ni je eh?

9. Korang preview,lepastu save :D

Done! kalau tk paham call me.. oke? --" (credit)

Freebies : Cover Timeline (Artist)

Assalamualaikum ^^!

Huhu~ Actually,hadifah dh buat benda ni semalam lagi.. Cuma malas nk update entry je.. HAHA :p.. Nk? Komen eh? ^_^





Memang korang nmpk macam ketepi je kan? Lepastu sikit kan? Okey,meh nenek nk cerita kpd cucu2 semua.

Hadifah tk buat Ke tengah sgt tu sebab bila kau orang upload,akn jadi mcm ni


Padahal dia punya gmbr penuh mcm ni


Okey.. tu je lah.. kalau nk,tkn gmbr tu lepastu save :3.. Assalamaualikum :D


ISRAK, MIKRAJ BUKTI KUKUH KEHIDUPAN DI AKHIRAT

Assalamualaikum ^^!



Sedar tk sedar kan? Faktanya besok ISRAK dan MIKRAJ kan? :).. So,hadifah nk bagi sedikit cerita tentang ni.. sumber nye dari sini.. Klau panjang,sah tk nk baca kan? Ya, hadifah tau. hadifah just nk share. Klau nk baca,terserah..


FIRMAN Allah yang bermaksud: “Maha suci Allah yang menjalankan hambaNya (Muhammad) pada malam hari dari Masjidil Haram (Makkah) ke Masjidil Aqsa (Palestin), yang Kami berkati sekelilingnya untuk memperlihatkan kepadanya tanda (kekuasaan dan kebesaran) Kami. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.” (Surah al-Israk, ayat 1)


Israk adalah perjalanan Rasulullah SAW dari Masjidil Haram di Makkah ke Masjidil Aqsa di Jerusalem, manakala Mikraj pula perjalanan Rasulullah SAW menuju ke langit ketujuh, Sidratul Muntaha, ‘Arasy dan Singgahsana (Kursi) Allah dan menerima wahyu dari Allah Yang Maha Besar.
Peristiwa ini menunjukkan kepentingan masjid dalam kehidupan umat Islam sebagai pusat pembinaan ummah dari aspek kerohanian, mental dan fizikal sekali gus pemangkin kebangkitan umat.


Di masjid itulah, umat Islam memulakan kehidupan seharian mereka seterusnya meneruskan kelangsungan hidup dengan cemerlang seperti diasaskan Rasulullah SAW seperti firman Allah bermaksud: Hanya yang layak memakmurkan (menghidupkan) masjid Allah itu ialah orang beriman kepada Allah dan hari akhirat serta mendirikan solat dan menunaikan zakat dan tidak takut melainkan kepada Allah, (dengan adanya sifat itu) maka diharapkan mereka menjadi dari golongan yang mendapat petunjuk.” (Surah al-Taubah, ayat 18)
Peristiwa Israk dan Mikraj bukan peristiwa biasa dan bukan sekadar perjalanan melihat kehebatan alam semesta. Lebih dari itu, perjalanan Israk dan Mikraj mempunyai hikmah cukup mendalam bagi Rasulullah SAW secara peribadi dan umat Islam keseluruhannya.


Imam Fakhrurrazi dalam Tafsir al-Kabir menyatakan, apa yang dimaksudkan firman Allah dalam surah al-Isra’ memberi pengertian Allah mahu memperlihatkan apa disediakan sebagai balasan kepada hamba-Nya di akhirat, keindahan syurga dan kecelakaan neraka.
Baginda SAW diperjalankan dengan makhluk Allah bernama Buraq menjelajah bumi dan angkasa menyaksikan petala langit, diperlihatkan Kursi, Arasy, kekuasaan dan kebesaran Allah, maka ini menambahkan keimanan dan keyakinan dalam jiwa Baginda untuk terus berusaha menyampaikan risalah tauhid.


Salah satu peristiwa penting yang sewajarnya diambil perhatian ialah peristiwa pensyariatan ibadat solat lima waktu pada malam itu. Ibadat solat difardukan kepada umat Islam melalui pensyariatan secara langsung daripada Allah kepada Rasulullah di Sidratul Muntaha tanpa penurunan wahyu dan perantaraan Jibril
Pensyariatan solat secara langsung daripada Allah sekali gus mengangkat martabat dan nilai solat di sisi Allah. Solat adalah tiang agama, sesiapa mendirikan solat maka dia mendirikan agama. Sebaliknya sesiapa meninggalkan solat bermakna meruntuhkan agama.


Pendek kata, perumpamaan ibadat solat dalam kehidupan Muslim ibarat sungai mengalir di depan rumah yang kita mandi lima kali sehari bagi membersihkan diri. Ini perumpamaan dibuat Rasulullah bagi menggambarkan kelebihan solat.


Peristiwa Israk dan Mikraj sebenarnya mengukuhkan kepercayaan Muslim kepada perkara ghaib yang merakamkan waktu silam, kini dan akan datang, sekali gus mempamerkan kekuasaan serta keagungan Allah.
Begitulah penghayatan menyeluruh seharusnya difahami dan dipraktikkan oleh setiap Muslim dalam kehidupan seharian melalui peristiwa bersejarah Israk dan Mikraj. Ia bertindak sebagai pemangkin ke arah pengukuhan akidah, pengamalan ibadat secara konsisten dan perhiasan akhlak terpuji untuk meraih keredaan Ilahi serta kebahagiaan sejati di dunia dan akhirat.


Tanggal 27 Rejab setiap tahun, umat Islam di seluruh pelosok dunia akan menyambut peristiwa Israk dan Mikraj. Majlis memperingati peristiwa itu disambut penuh meriah dengan majlis ceramah supaya umat Islam mengambil iktibar terkandung dalam peristiwa terbabit.


Freebies : Top Button -Part 2-

Assalamualaikum ^^!

Hello2! cewah! ahh? ape ni? haa? whatever lah.. hadifah nk sambung from part 1. Nak?.. Okey, jom ;)

http://2.bp.blogspot.com/-0XABXr4dRN4/T9sWJSPdVqI/AAAAAAAAA1M/tFnPW_nYH04/s1600/1.png

http://2.bp.blogspot.com/-WS-SQ2nAPSA/T9sWKEq4LrI/AAAAAAAAA1Q/ORFs6F1GBmg/s1600/2.png

http://1.bp.blogspot.com/-ygMC4i9YKho/T9sWLEjUNFI/AAAAAAAAA1Y/sKwwBl9zmn4/s1600/3.png

http://3.bp.blogspot.com/-UO6TZdvNTGU/T9sWMIE8lDI/AAAAAAAAA1g/Ni6FW4NG-To/s1600/4.png

http://1.bp.blogspot.com/-9kbWWI3E_ZQ/T9sWM5CtwfI/AAAAAAAAA1k/dW2RiVqaOvA/s1600/5.png

http://4.bp.blogspot.com/-qvEpD610Kd8/T9sWNzaf5uI/AAAAAAAAA1s/PHIlrmZanJM/s1600/6.png

http://4.bp.blogspot.com/-Hi-rcnjCNZo/T9sWOsq3yWI/AAAAAAAAA10/WAPVWwKZ9BQ/s1600/7.png

http://2.bp.blogspot.com/-z6w42n16Bhs/T9sWPJpqYJI/AAAAAAAAA2A/PBjysoBRwlg/s1600/8.png

http://3.bp.blogspot.com/-rbUvALQdT0A/T9sWQJTgMbI/AAAAAAAAA2I/QlMpcF7uGXA/s1600/9.png

http://1.bp.blogspot.com/-p7XB2NthgiE/T9sWQ5pictI/AAAAAAAAA2Q/Owz6kSbRMEs/s1600/10.png

Okey,dh! Nak? komen ye? kalau tak,tembak korang! cewah -,-.. Okey lah.. Tuto here okey? :) Assalamualaikum XD



Tutorial : Buang Disable Right Click ( Blogskin )

Assalamualaikum ^^!

kosong,kosong --"

Ah! okey tadi sedih sebab kawan, lepastu merapu upload picture kat fanpage, sekarang nk buat tuto? Haha! oke2 :).. Bagi sesetengah orng, ada jugak lah yg nk hilangkan disable right klik tapi, tak tahu kod nyer kan? Tapi,ade sesetengah orng tu tk kisah pon.. Bagi hadifah,hadifah nk buang. Sebabnye menyusahkan :P. .Whatever lah! Jom start. haha :D

1. Template --> Edit html ---> Cari kod ni

<body oncontextmenu='return false;'><script type="text/javascript">
2. Dah jumpa? delete lah. Lepastu, preview dulu takot terjadi ape2 kan? XD.

3. Save macam biasa ;)

Dah siap! Semoga berjaya eh? :D

Freebies : Smilies Chatbox

Assalamualaikum ^^!

:D:P;):(:'(

Hah! nmpk tak icon2 kat atas tu? nk! okey,nk bagi la ni! sabar2 :).. Kalau korang nk komen tau! kalau tk hadifah anggap korang copykitten! Hadifah tau mana hadifah punya,hadifah tau! mana kau orang punya ;)..Okeylah! Let's go people

http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/04.jpg
:P
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/21.gif

;)
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/05.jpg
:(
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/20.gif
:'(
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/07.jpg
^_^
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/13.gif
>:o
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/15.gif
:3
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/23.jpg
:o
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/08.jpg
>:-(
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/18.gif
8-)
http://www.djod.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/01.jpg
blog
http://i.imgur.com/b0d0I.png
follow
http://i.imgur.com/QORRv.png
thanks
http://i.imgur.com/NzJk1.png
Hah! Itu je yg hadifah dpt bagi~ Kalau ada lagi,kite berjumpa lagi,. #eh? :D... Yg 3 ke bawah ni,korang ambil lah! free of charge! saja bagi.. Kalau hadifah nk guna,boleh lah kutip dri sini. *wakakakaka -,-*  .. HAHA! Okeylah.. dh serabut kepala otak nni! nk T.I.D.U.R :)..

Assalamualaikum ^^!.
waalaikumussalam :D

15 Perkara Yang Kita Perlu Tahu Tentang Senyum

Assalamualaikum ^_^



1. Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Janganlah kamu meremehkan kebaikan apa pun, walaupun sekadar bertemu saudaramu dengan wajah yang manis (wajah ceria dan senyuman).” – Hadis Riwayat Muslim.

2. Senyum merupakan satu senaman berbentuk jogging dalaman yang dapat merangsang seluruh tubuh melalui sistem saraf otak dan juga hormon-hormon.

3. Apabila kita tersenyum, badan turut ‘tersenyum’ dan memperlahankan aliran darah yang melalui sinus ke otak. Ini sangat bermanfaat dalam mengelakkan tekanan darah yang tinggi ke otak.

4. Apabila kita tersenyum, kita hanya menggunakan 17 otot muka berbanding 43 ketika mengerutkan dahi.

5. Senyuman bukan hanya sekadar reaksi terhadap sesuatu, malah ia juga terlibat dalam penghasilan endorphin yang mengurangkan kesakitan fizikal dan emosi menjadikan seseorang itu merasa lebih selesa dengan diri sendiri.

6. Ketawa (berperasaan gembira) sebanyak 100 kali dalam tempoh 24 jam mempunyai manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam selama 10 minit. Hal ini demikian kerana apabila kita ketawa, tekanan darah dan kadar degupan jantung meningkat. Seterusnya, kedua-dua kadar ini akan turun lebih rendah daripada paras sebelum ketawa.

7. “Tawa Rasulullah SAW hanyalah senyuman.” – Riwayat Tirmidzi.

8. Kajian yang dibuat oleh sekumpulan saintis dari Universiti Pusat Perubatan California menjelaskan terdapat dua jenis ‘stress’ iaitu stress yang baik dan stress yang tidak baik. Senyum dikategorikan sebagai stress yang baik. Stress yang tidak baik akan memberi tekanan kepada sistem ketahanan badan. 9. Apabila kita senyum, sel pembunuh tumor dan virus semulajadi dalam badan akan bertambah selaras dengan pertambahan Gamma-interferon (protein melawan penyakit), sel T (yang penting untuk sistem pertahanan badan) dan sel B (yang menghasilkan antibodi untuk melawan penyakit).

10. Senyuman juga mampu merendahkan tekanan darah, menambah kemasukan oksigen dalam darah dan ini secara tidak langsung merangsang proses penyembuhan.

11. Senyuman yang diakhiri dengan ketawa mengaktifkan bahan kimia badan dan secara tidak langsung merendahkan risiko penyakit jantung, tekanan darah tinggi, strok, arthritis dan ulser.

12. Senyuman dan ketawa adalah senaman yang baik kerana ia membabitkan diafragma, abdomen, sistem pernafasan, muka, kaki dan otot belakang badan. Ia ibarat urutan terhadap organ-organ dalam abdomen dan menguatkan otot abdomen, merangsang kedua-dua belah otak dan meningkatkan daya tumpuan belajar. Ia juga melegakan ketegangan otot dan tekanan psikologi, membuatkan otak lebih peka serta bersedia menerima maklumat baru.

13. Ketawa juga dikatakan mampu memperbaiki fungsi usus, sekali gus meningkatkan pencernaan dan penyerapan nutrient dalam badan.

14. Senyum mampu menjadi penawar kepada penyakit rohani yang kronik. Ia juga mampu menyejukkan hati yang sedang marah dan memulakan sebuah ukhwah.

15. Dalam ajaran Islam, senyum mempunyai kedudukan yang setaraf dengan bersedekah. Sabda Rasulullah SAW: “Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan untuk saudaranya juga sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yang tersesat juga sedekah.” (HR Tirmizi dan Abu Dzar).

sumber. hadifah share je~ :)

Tutorial : Cara nak Delete Message Cbox

Assalamualaikum ^_^

Weee~ followers hadifah dh mencecah 333 tau? alhamdulillah :).. Okey, korang paham tak maksud title kt atas tu? hope korang faham eh? :)..Mesti ramai tk tahu kan cara nk delete message faker2 ni semua #ceh!bajetje -,-..
Sesiapa yg tahu,bagos. Sesiapa yg belum tahu jom follow tuto ni ;)

1.log in cbox korang,lepastu tkn message,lepastu tekan lagi sekali message. tk faham? ni contoh

#klik untuk lebih jelas

2.bile dh tekan,akan keluar byk message kan? so,korang tick message mana korang nk,lepastu delete. contoh

klik untuk lebih jelas

3. klik ok!


Done! ;) .. tak susah pon.. kat message tu jugak,korang boleh tgk IP faker2 tu sebenarnya XD.. 

Assalamualaikum :)


Tutorial : Sidebar Border

Assalamualaikum ^_^

Okey,sebenarnya,tuto ni di request oleh amirah. Sidebar yg ni

yg biru & pink tu

Dh nmpk kan? jom ;)

1.Edit html ---> tick expand widget templates ---> cari kod ni
.sidebar .widget {
DH? bagos ;)

2.Copy kod ni,paste kat BAWAH  kod yg korang cari tadi

background: #ffffff;
border-top: 4px solid #FF6699;
border-bottom: 4px solid #82CAFA;
border-left: 4px solid #82CAFA;
border-right: 4px solid #FF6699;
margin:5px 5px 1.0em;
padding:0px 5px 1.0em;
border-radius: 10px;
 }
Dah? Preview,lepastu save ^_^

Note
ABC : background korang 
ABC : warna border atas dan border kiri korang
4 px  : tebal border korang
ABC : warna border bawah dan kanan korang
ABC : lengkung border
kredit : kak nabila

Tutorial : Blockquote -Part Two-

Assalamualaikum  ^_^

Hari semalam(tk silap),hadifah ada buat tuto pasal blockquote part one kan? :) hari ni,part two pulak.

Jom mula :)

1. edit html ---> tick expand widget templates----> cari kod ni .post blockquote {


2.Sekarang,copy kod ni
background: pink;
border-left: 15px solid grey;
color: #ffffff;
border-radius: 7px;
padding: 4px;
-webkit-transition: 1.0s;
}
Paste kan kt bawah kod yg korang cri tadi.  Dah? Preview dulu eh? baru lah save :D

Kalau nk buaT hover,korang jgn buat yg atas. Korang ikut je hadifah buat ni.

1.Cari kod .post blockquote {... Korang copy kod ni


background: pink;
border-left: 15px solid grey;
color: #ffffff;
border-radius: 7px;
padding: 4px;
-webkit-transition: 1.0s;
}
.post blockquote:hover {
background: transparent;
border-right: 15px solid pink;
border-left: 0px solid transparent;
padding: 4px;
color: #000000;
-webkit-transition: 1.0s;
}


2 .Dah? Pastte kat bawah kod yg korang cari tadi.. Preview dulu sebelum tu eh? :D.

Note :
ABC - warna background korang
ABC - Korang boleh tukar berapa korang nk.. kalau nombor bertambah,tebal lah.
            Korang juga boleh tukar kepada dashed/dotted.
            Lepastu,warna PINK tu,korang boleh tukar kaler lain jugak :DD
ABC - Korang boleh ubah warna tulisan korang :)

Tutorial : Blockquote -Part One-

Assalamualaikum ^_^

Mlm ni,hadifah nk mengajar mcm mane nk buat blockquote like me :) .. Tk tahu yg mana? yg ni

lalalalala
jom mula :D

1. edit html ---> tick expand widget templates----> cari kod ni .post blockquote { (kalau x de cari yg hampir sama)---> copy koding ni


border-radius: 5px;
padding:5px;
color:black;
-webkit-transition:1s;
background:url('http://i.imgur.com/jczg3.png');
border:3px solid #82CAFA;
}

Dah? :) pastekan kod dibawah kod yg korang cri tadi...

Note :
ABC - Warna Tulisan korang
ABC - Background blockquote korang
ABC - Ketebalan border kat tepi tu.
ABC - Boleh tukar kpd dotted @ dashed
ABC - Warna Border

Kalau nk buat hover blockquote,korang jgn copy yg atas! korang just ikot je ape yg hadifah tunjuk ni

1.Cari kod .post blockquote {

2.Copy kod ni

border-radius: 5px;
padding:5px;
color:black;
-webkit-transition:1s;
background:url('http://i.imgur.com/jczg3.png');
border:3px solid #82CAFA;
}
.post blockquote:hover {
border-radius: 5px;
padding:5px;
color:black;
-webkit-transition:1s;
background:url('http://i.imgur.com/Tmgds.gif');
border:5px solid #FF6699;
text-align:right;
}
 Cara nye sama je mcm hadifah buat kat atas.. tapi,yg right ni korang boleh buat sama ada kanan,kiri,or center

Tutorial : Tambah Gadget Followers di Blogskin

Assalamualaikum ^_^

Okey,sekarang hadifah nk ajar tuto.. Tapi,korang kene serious.. Sebab tuto ni agak pening!. Okey mula :

1.pergi edit html ---> Customize design ----> Upgrade your template.. korang jgn risau.korang punye blogskins tu cume dinyahaktifkan je.. bile korang tekan semula revert to classic template, x rosak satu haape pon :) *trust me


2.Bila dh upgrade, korang pilih lah mana korang suka.. sebab ianya hanya sementara je :)

3.korang pegi blog korang klik kanan tekan page view source @ CTRL  + U


4.bile dh jumpe akn keluar macam ni kan?

jgn panik :D

5. korang cari kod yg mcam ni
<script type="text/javascript">
        if (!window.google || !google.friendconnect) {
          document.write('<script type="text/javascript"' +
              'src="http://www.google.com/friendconnect/script/friendconnect.js">' +
              '</scr' + 'ipt>');
        }
      </script>
<script type="text/javascript">
      if (!window.registeredBloggerCallbacks) {
        window.registeredBloggerCallbacks = true;
       
       
        gadgets.rpc.register('requestReload', function() {
          document.location.reload();
        });
       
        gadgets.rpc.register('requestSignOut', function(siteId) {
         
          google.friendconnect.container.openSocialSiteId = siteId;
          google.friendconnect.requestSignOut();
        });
      }
    </script>
<script type="text/javascript">
   
    function registerGetBlogUrls() {
      gadgets.rpc.register('getBlogUrls', function() {
        var holder = {};
       
         
         
         
            holder.postFeed = "http://www.blogger.com/feeds/5851315402131124861/posts/default";
         
         
         
            holder.commentFeed = "http://www.blogger.com/feeds/5851315402131124861/comments/default";
         
          holder.currentBlogUrl = "http://bloghadifahsabri.blogspot.com/";
          holder.currentBlogId = "5851315402131124861";
       
        return holder;
      });
    }
  </script>
<script type="text/javascript">
  if (!window.registeredCommonBloggerCallbacks) {
    window.registeredCommonBloggerCallbacks = true;
    gadgets.rpc.register('resize_iframe', function(height) {
      var el = document.getElementById(this['f']);
      if (el) {
        el.style.height = height + 'px';
      }
    });
   
    gadgets.rpc.register('set_pref', function() {});
    registerGetBlogUrls();
  }
  </script>
<div id="div-1fsd8a5w34g1v" style="width: 100%; "></div>
<script type="text/javascript">
    var skin = {};
    skin['FACE_SIZE'] = '32';
    skin['HEIGHT'] = "260";
    skin['TITLE'] = "Followers";
    skin['BORDER_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_TEXT_COLOR'] = "#ransparent";
    skin['ENDCAP_LINK_COLOR'] = "#000000";
    skin['ALTERNATE_BG_COLOR'] = "transparent";
   
    skin['CONTENT_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['CONTENT_LINK_COLOR'] = "#000000";
    skin['CONTENT_TEXT_COLOR'] = "#ransparent";
    skin['CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR'] = "#FFFFFF";
    skin['CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR'] = "#000000";
    skin['CONTENT_HEADLINE_COLOR'] = "#000000";
    skin['FONT_FACE'] = "normal normal 100% Verdana, Arial, Sans-serif;";
    google.friendconnect.container.setParentUrl("/");
    google.friendconnect.container["renderMembersGadget"](
    {id: "div-1fsd8a5w34g1v",
     height: 260,
   
   
   
     site: "03006952839459879717",
   
     locale: 'en_GB' },
     skin);
  </script>
Amaran Keras! jgn copy yg hadifah punye sebab kite punye coding lain2 :)

6.Korang bukak notepad,korang paste kan kod yg korang copy tadi.

7.Bile dh paste korang boleh lah edit kod yg ada mcm ni
    var skin = {};
    skin['FACE_SIZE'] = '32';
    skin['HEIGHT'] = "260";
    skin['TITLE'] = "Followers";
    skin['BORDER_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['ENDCAP_TEXT_COLOR'] = "#ransparent";
    skin['ENDCAP_LINK_COLOR'] = "#000000";
    skin['ALTERNATE_BG_COLOR'] = "transparent";
 
    skin['CONTENT_BG_COLOR'] = "transparent";
    skin['CONTENT_LINK_COLOR'] = "#000000";
    skin['CONTENT_TEXT_COLOR'] = "#ransparent";
    skin['CONTENT_SECONDARY_LINK_COLOR'] = "#FFFFFF";
    skin['CONTENT_SECONDARY_TEXT_COLOR'] = "#000000";
    skin['CONTENT_HEADLINE_COLOR'] = "#000000";
    skin['FONT_FACE'] = "normal normal 100% Verdana, Arial, Sans-serif;";
    google.friendconnect.container.setParentUrl("/");
    google.friendconnect.container["renderMembersGadget"](
    {id: "div-1fsd8a5w34g1v",
     height: 260,
 8.Korang pegi semula edit html ---> revert to classic template ---> paste kan kat mane korang suke..TAPI,,PREVIEW DULU SEBELUM SAVE!

P/S : Bagi pengguna layout.korang pon boleh ikot tutor ni kalau nk comeykan korang punye gadget followers tu ;)

Tutorial : Buat Banner Guna Photoscape

Assalamualaikum ^_^

Okey,korang hadifah nk ajo maacam mane nk buat banner guna photoscape okey? ;).. Tuttorial ni berdasarkan gmbr.hope paham :)



Korang ulang step yg sama kalau nk sambung dgn perkataan "JOM" *paham tak?






Assalamualaikum :)

Tk paham tanya eh? :)