Tutorial : Cara Buat Header Blog Guna Potoshop

Hari ni hadifah nk ajar tutorial entry begambo je~~ HAHA!.. kalau rase tak paham.tanye saye okey? :)..jap..nk becerite jap..sebenanye,tadi waktu hadifah cek cbox, ade seseorang tanye hadifah :


okey,dan,dri situ lah hadifah printscreen segala bagai nk buat tuto.. sebelum tu,make sure korang dh download "PS" tueh? :).. kalau belum download lagi, tekan sini..(bkn link hadifah :P)..hadifah bg CS3.. sebabnye hadifah gune CS3 HAHA! -.- ..

okey,dh siap download,jom buat :


  1. korang adjust widht korang nk.. (kalau boleh bio je la)
  2. adjust height yg korang nk (kalau boleh bio je la)
  3. pastikan background tu transparent
  4. klik  "OK"












and lastly,jadile mcm kat atas ni ^^.. kalau nk,tekan gamba,klik img url :)...

Kalau korang tak paham jugak,korang gi sini lah..tak reti dh kite nk buat cam mane T.T...okey lah.. 
Assalamualaikum :) ..cara nk masukkan header hadifah akn buat..tp tk tau bile -.-
hope org yg tanye ni paham :') 

3 comments:

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)