Tutorial : Scroll Box Dalam Entry

Assalamualaikum ^^


hadifah nk buat tuto ni sebab hadifah nk senang dpt kan kod ni time hadifah nk buat post :P
so,sape yg nk gune tuto ni boleh :)


mule2 credit to : her :)


1. Log in > Dashbord > New Post

2. Copy kod ini :

<center><div style="background-image: url(&quot;http://dl.glitter-graphics.net/pub/303/303771ob8r4r0z04.png&quot;); border: 3px double #FF3399; height: 150px; overflow: auto; width: 400px;">
Taip isi-isi dan ayat korang di sini ...
</div>
</div>


3. Paste di bahagian Edit Html dalam New Post tadi . Edit Html kat mana ? Tengok ni :



 


4. Ok . Bila dah paste , korang taip yang apa yang korang nak taip di "Taip isi dan ayat korang si sini"


5. Sekarang ni , korang tukar heidgt dan width mengikut citarasa korang . Yang Lyssa warkan Orange tu .. Tukar ikut size korang suka okehh ?

6. Yang warna biru tu pula , kod warna border yang korang nak . Boleh TEKAN SINI untuk dapatkan kod warna tersebut . Yg warne oren pulak,korang boleh tukar background yg korang suke :)


8 .  Kalau jadi , boleh lah korang tekan Publish Post . Dah siap :)

kak lyssa,hadifah dh kredit..x salah copy?



No comments:

Post a Comment

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)