Tutorial : Button Tutup Terus dari Blog Kite

Assalamualaikum ^^
heyp! hadifah nk buat tuto :D. .


tuto cam mane? mcm ni :


Kalau tk suka blog ni,tak yah bising2 just tekan sini yea? Tataa~ ♥ :P.. kalau korang tekan,blog yg ade tu terus tertutup :D .. nk ke? 


okey..jom  mulekan :) 


1.add a gadget ------>html java script ------> copy kod ni :

Kalau tk suka blog ni,tak yah bising2 just tekan <a style="color: rgb(pink, 0, 0);" href="javascript:window.close();">sini</a> yea? Tataa~ ♥ :P 
paste kod tu kad ruang html java script :) ..


nota kakitangan :
biru : ayat korang ape2 aje lah
Merah : tukar PERKATAAN  korang ape2 je contoh sana,tekan ke,ape2 je lah :D
Fuchsia : WARNA  perkataan "SINI" tu,korang boleh tukar warna lain.. ^^
 if tak paham,you can ask me anythig :D...kalau korang nk letak dlm post,kat atas tu ade edit html kan? korang tekan enter lepastu paste kan kod tu.. perkataan yg biru tu,korang boleh tuka kat compose.. :3 ..


okeylah~~ assalamualaikum :3

No comments:

Post a Comment

Tekan "publish" sekali je tau

Terima kasih komen

BUDI BAHASA BUDAYA KITA :)